Urfa’da mayıs sonrası ‘turizm başkenti’ etkinliklerine yoğunlaşılacak;

Urfa’da mayıs sonrası ‘turizm başkenti’ etkinliklerine yoğunlaşılacak

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, deprem ve sel nedeniyle aksayan Şanlıurfa’nın ‘İslam Dünyası Turizm Başkenti’ seçilmesiyle ilgili etkinliklere mayıs ayından sonra yoğunlaşacaklarını belirterek, “İnşallah haziran, temmuz, ağustos özellikle de eylül, ekim ve kasım aylarında çok güçlü programlar yaparak şehrin algısını değerlerini daha çok gün yüzüne çıkaracağız” dedi....

Şanlıurfa’da,  İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen kent için Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde yapılacak etkinlikler için sene başında bir takvim hazırlanmıştı. Kentte turizm adına gerçekleştirilecek faaliyetlere ocak ayında start verilirken, 6 Şubat’taki depremler ve mart ayındaki sel felaketi etkinlikleri aksatmıştı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, gerek yerel gerek ulusal ve gerekse uluslararası boyutuyla Şanlıurfayı tanıtmaya yönelik etkinliklerine mayıs ayından sonra yoğunlaşacaklarını söyledi.

“BİZE VERİLEN TURİZM PAYESİNİN ALTINI DOLDURMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

BİHA’ya açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, Şanlıurfa’nın İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesinin ardından uzun çalışmalar sonucunda 1 yılı kapsayan her aya bir tematik program hazırladıklarını hatırlattı. Ocak ayında somut adımlar atarak etkinliklerin startını verdiklerini ancak deprem ve sel nedeniyle bu takvimin aksadığını vurgulayan Vali Ayhan, şunları söyledi:

“1 yıla kapsayan her ayda tematik programlar hazırlamıştık. Ocak ayında başladık, şubat ayında devam edecektik ama deprem ardından sel bizi ciddi manada etkiledi. Sadece bizleri değil ülkeyi etkiledi. Onun için biraz gündemin uzağında kaldık. Ama mayıs ayından sonra buna yoğunlaşacağız. Yani İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bize verdiği turizm payesinin altını doldurmaya çalışacağız. Programlarımız var. İnşallah haziran, temmuz, ağustos özellikle de eylül, ekim ve kasım aylarında çok güçlü programlar yaparak şehrin algısını değerlerini daha çok gün yüzüne çıkaracağız. Zaten gün yüzünde de bunu biraz daha markalaştırarak tanıtımının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum