‘Kökünü kurutma operasyonu’ – 4;

‘Kökünü kurutma operasyonu’ – 4

Şanlıurfa’da zehir tacirlerine yönelik ‘kökünü kurutma operasyonlarının’ dördüncüsü bu sabaha karşı eş zamanlı gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çok sayıda adrese yapılan operasyonlarda 101 kişi yakalandığını belirtirken, kokain, metamfetamin ve esrarın da aralarında bulunduğu çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini söyledi....

Şanlıurfa’da valiliğin koordinesinde zehir tacirlerine yönelik ‘kökünü kurutma operasyonu – 4’ düzenlendi.

Polis ve jandarma tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyona 277 ekip, bin 180 personel, 12 hava aracı, 13 narkotik dedektör köpeği, 2 çay-tütün arama köpeği, 6 bomba arama köpeği katıldı.

Sabah saat 04.00’den itibaren 13 ilçede belirlenen 101 ayrı adrese yönelik uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarına ilişkin operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, operasyonun detaylarını açıkladı.

Valilik binasında açıklamalarda bulunan Ayhan, şunları kaydetti:

“Şüphelilerin yakalanması için 101 ayrı adrese, eş zamanlı olarak operasyonlarımızı gerçekleştirdik. Hamdolsun ki çok başarılı bir operasyonu daha geride bıraktık. Zaten emniyet ve jandarma ekiplerimiz 2 aydır sahadalar… Bu süreçte; toplam 337 yakalama yaptık.

2 aylık süreç ve bugünkü yaptığımız operasyon neticesinde, 11 kilo 263 gr metamfetamin, 14 kilo 506 gr esrar, 204 captagon hap, 113 gr kokain, 326 gr kenevir tohumu, 163 kilo 450 gr skunk, 12 kilo 654 gr eroin, bin 613 ecstasy hap, 5 kaleşnikof silah, 20 ruhsatsız tüfek, 38 ruhsatsız tabanca, 2 bin 266 paket gümrük kaçağı sigara, 55 kilo kaçak çay, 9 tarihi eser ele geçirildi.”

AYHAN: SONUÇTA EVLATLARIMIZ, GELECEĞİMİZ MEVZUBAHİS

Ne pahasına olursa olsun Şanlıurfa’da uyuşturucu maddenin kökünü kurutmakta kararlı olduklarını belirten Vali Ayhan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bunun için de Urfa'da çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. Deprem oldu, sel oldu, birçok sıkıntılar yaşadık. Ve şu anda seçim süreci var, millet şunu zannetmiş olabilir; acaba bunlar bıraktı mı? Deprem de olsa sel de olsa kararlılığımız devam ediyor. Sonuçta evlatlarımız, geleceğimiz mevzubahis, çok titiz, çok dikkatli ve bu hassasiyetle ile devam ediyoruz.”

Bugün gözaltına alınan 101 şüpheli hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan adli soruşturma başlatılırken 5 kişi hakkında arama çalışmaları devam ediyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum