Elektrik arıza ihbar uygulaması kullanıma sunuldu;

Elektrik arıza ihbar uygulaması kullanıma sunuldu

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve 2019 yılında vatandaşların kullanımına sunulan "Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması"na entegre edilerek, elektrik arızalarının da uygulama üzerinden ihbar ve takibine imkan sağlayan "Elektrik Arıza İhbar Uygulamasının "lansmanı yapıldı....

Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile gerçekleşti.

"III. Elektrik Dağıtım Sektörü Buluşmasına" video konferansla bağlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına dair, "Uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız elektrik arızalarına ilişkin ihbarlarını kolay bir şekilde iletebilecekler.

Vatandaşlarımızın kullanımına sunulduğu günden bu yana yoğun ilgi gösterdiği ve yüzbinlerce aydınlatma ihbarının en kısa sürede çözümlenmesini sağladığı Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasının, ELDER' inde katkılarıyla "Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına" dönüştürülen versiyonu, artık elektrik arızalarının da en kısa sürede çözülmesini sağlayacak.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasında yapılan geliştirme ve entegrasyon sonrasında vatandaşlarımız aydınlatma arızaları dışında; elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına ilişkin ihbar yapılması, ihbarın takip ve sorgulaması, abone ve tesisat eklenmesi gibi işlemleri de bu uygulama üzerinden yapabilecek" ifadelerini kullandı.

TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı ise, "2019 yılında hayata geçirdiğimiz "Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması"nın, "Uygulamanın geliştirilmesinin ve dönüştürülmesinin ardında çalışma arkadaşlarımızın büyük emekleri var. Ayrıca sektörümüzün çatı kuruluşu ELDER' in de bu çalışmalara büyük katkıları oldu. Bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarıma ve ELDER' e sonsuz teşekkür ediyorum.

Akıllı telefonlara indirilecek uygulama üzerinden iletilecek ihbarlar, dağıtım şirketlerimiz tarafından en kısa sürede çözüme kavuşturulacak. İhbarlar, uygulamanın otomatik konum alma özelliği sayesinde bölgedeki ilgili dağıtım şirketlerine iletilecek olup arıza ya da kesintilere müdahale işlemlerinin takibi Kurumumuzca yapılacak. Uygulamanın ülkemize, milletimize ve sektörümüze hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” diye konuştu.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum