Yeni kabinede yer alacak isimlerin belirlendiği iddia edildi;

Yeni kabinede yer alacak isimlerin belirlendiği iddia edildi

Yeni kabinede bakan olarak yer alacak isimler artık netleşmeye başladı. Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın iddiasına göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yeni MİT Müsteşarı olurken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ise Dışişleri Bakanı olarak kabinede yer alacak....

Yapılan 28 Mayıs cuhmurbaşkanı seçimi ikinci turunun kesin sonuçlarının açıklanması sonrasında gözler yeni kabinenin belirlenmesine çevrildi.

Her ne kadar Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yemin ettikten sonra yeni kabine listesini Çankaya Köşkü’nde kamuoyu ile paylaşması beklense de, kabinede yer alacak bazı isimler sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık yaptığı paylaşımla şu an Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yeni MİT Müsteşarı olarak listede yer aldığını ileri sürdü.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da Dışişleri Bakanlığı görevine getirildiğine değinen Işık, paylaşımında, “İstanbul valisi Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı MİT Müsteşarı Hakan Fidan yeni Dışisleri Bakanı... Eski kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yeni kabinede de devam ediyor. Mehmet Şimşek ekonominin başına geçiyor Maliye Bakanı olarak... Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı... Adalet Bakanlığı Mustafa Şentop ve Bülent Turan arasında gidip geliyor, yarın netleşecek... Fatih Kacır, Bilim ve Sanayi Bakanı.... Ulaştırma Bakanı Hayri Baraçlı... Fuat Oktay, devam... MSB, Yaşar Güler...” ifadelerini kullandı.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum