Büyükşehirden park çalışması;

Büyükşehirden park çalışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından GAP SUKAY bölgesinde 80 bin metrekarelik alanda başlatılan park çalışması devam ediyor. Şehir Hastanesi, bilim merkezi ve GAP Vadisi ile birleşen parkta ağaç dikimi ve yürüyüş yolları tamamlandı....

Şanlıurfa’daki vatandaşların yeşille iç içe doğa yürüyüşlerini yapabilecekleri sosyal donatı alanlarının sayısını artırma hedefiyle Sırrın Mahallesi GAP SUKAY Sosyal Tesisi bölgesinde hayata geçirilen park çalışması devam ediyor.

Şehir Hastanesi ile Bilim merkezinin yanı başında bulunan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarıyla 80 bin metrekare alan içerisinde parkta bisiklet ve yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları,  kamelyalar, oturma grupları gibi alanlar yer alacak.

Zemin hazırlama ve çevre düzenlemesi çalışmalarını hızla sürdüren ekipler alanda kırmızı toprak serimi gerçekleştirdi.  Zemin sağlamlaştırma çalışmasıyla birlikte alana ağaçlar dikilmeye başlanıldı.

80 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen park yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla adeta bir botanik bahçeyi andıracak. Park içerisinde belirlenen alanda görsel bir şölen oluşturacak şekilde tıbbi aromatik bitki üretimi de gerçekleştirilecek.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum