ŞUAHED: Haksız hukuksuz açığa almayı kabul etmiyoruz!;

ŞUAHED: Haksız hukuksuz açığa almayı kabul etmiyoruz!

Şanlıurfa'da, farklı siyasi tercihlere sahip olduğu gerekçesiyle bir sağlık çalışanını tehdit edip hakaret ettiği iddiasıyla bir aile hekimi ile sağlık çalışanı eşinin açığa alındığı haberlere konu olmuştu. ŞUAHED, yaşanan olaya dair yaptığı açıklamada, “Gerçek olayla basında yer alan olayın hiç ilgisi yok. Tartışma konusunun ve tartışma içeriğinin siyasetle ya da siyasi görüşle ilgisi yoktur” ifadelerine yer verdi....

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bir aile sağlığı merkezinde farklı siyasi tercihler gerekçesiyle verilen oy sebebiyle bir hemşireye hakaret edip darp etmeye kalkıştığı ileri sürülen doktor ve eşi açığa alındığı haberi yerel ve ulusal basına yansımıştı.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED), açığa almaya tepki göstererek, “Ne ilginçtir ki henüz doktora tebliğ edilmeyen idari tedbir işlemi ülke basınına servis edilmiştir! Soruşturma gizliliğini ihlal ederek, hekimin ve eşinin kişilik haklarını zedeleyecek, küçük düşürecek şekilde basına servis edilmiş olması ancak itibar zedelemesi ve sosyal medyada linç edilmesi amacıyla yapılmış olabilir” dendi.

Konuya ilişkin ŞUAHED’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görev yapan bir personel hakkında idare tarafından soruşturma başlatılmış ve ASM’de görev yapan hekim ve aile sağlığı çalışanlarının bilgisine başvurulmuştur. Doktor beyin verdiği ve görev yapan herkes tarafından malum olan bilgiler üzerine ASM’de görevli hemşire tarafından doktora karşı cephe alınmış, ifadesini değiştirmesi yönünde baskı yapılmış ve sözlü sataşmalarda bulunulmuştur. Bu durumun devam etmesi nedeniyle tartışma yaşanmış ve taraflar birbiri hakkında emniyete şikâyette bulunmuştur.

Ancak üyemize saldıran hemşire ifade verirken yaşanan olaydan bağımsız cümleler kurarak üyemizi ve eşini zor durumda bırakmayı hedeflemiştir. Ne ilginçtir ki henüz doktora tebliğ edilmeyen idari tedbir işlemi ülke basınına servis edilmiştir! Soruşturma gizliliğini ihlal ederek, hekimin ve eşinin kişilik haklarını zedeleyecek, küçük düşürecek şekilde basına servis edilmiş olması ancak itibar zedelemesi ve sosyal medyada linç edilmesi amacıyla yapılmış olabilir. Çünkü gerçek olayla basında yer alan olayın hiç ilgisi yoktur. Tartışma konusunun ve tartışma içeriğinin siyasetle ya da siyasi görüşle ilgisi yoktur.

ŞUAHED olarak soruyoruz;

1-Tebliği basın haberlerinden 15 saat sonra yapılan bir soruşturmanın gizliğini bozan kirli zihniyet neye hangi amaçla hizmet etmektedir?

2- Karşılıklı suçlamaların olduğu bir ortamda iftira atan, şahidi bile olmayan kişi açığa alınmazken, 4 şahidi olan ve itibarı zedelenen, linç edilen üyemiz ve eşi neden açığa alınmıştır?

3-Tebliğ edilen yazıda açıkça 4 ay önce Anayasa Mahkemesi’nin kararına dayanarak Danıştay tarafından iptal edilen bir madde yazılarak hukukun tanınmadığı mı yoksa bilinmediği mi ispatlanmaya çalışılıyor?

4- Tüm bunların cevabını yargı önünde, kamuoyu önünde vereceksiniz, vermek zorundasınız.

ŞUAHED olarak dün olduğu gibi bugün de haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısındayız”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum