HAVELSAN'dan Kamikaze İnsansız Deniz Aracı: ÇAKA;

HAVELSAN'dan Kamikaze İnsansız Deniz Aracı: ÇAKA

Deniz savunma teknolojilerinin lider şirketi HAVELSAN, en son yeniliği olan ÇAKA DAY-KİDA’yı (Dalış Yapabilen Kamikaze İnsansız Deniz Aracı) IDEF'23'te tanıttı. ÇAKA DAY-KİDA, deniz harbinde angajman kurallarını yeniden tanımlayacak şekilde tasarlanmış yeni bir deniz teknolojisi olarak IDEF’in en çok öne çıkan ürünlerinden biri oldu....

Genel müdürlüğünü Urfalı Dr. Mehmet Akif Nacar'ın yaptığı HAVELSAN'ın mühendislik harikası ürünü ÇAKA DAY-KİDA, hem su üstünde hem de su altında faaliyet gösterebilen çok boyutlu bir platform olarak çalışıyor. Benzersiz tasarımı, su üstü hedeflerine karşı gizli ve etkili vuruşlar yapılmasına imkan tanıyarak, A2AD (Anti-Access & Area Denial – (Erişim Engelleme ve Bölge Koruma)) görevlerinde deniz kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerini artırıyor.

ÇAKA DAY-KİDA, hedefleri üzerinde kuvvetli bir etkiye yol açan yüksek patlayıcılı mühimmata sahip. Su altında çalışabilme kabiliyeti, düşman unsurları hazırlıksız yakalamayı ve etkili darbeler gerçekleştirmeyi sağlayacak.

Birden fazla birim için merkezi bir komuta ve kontrol noktası sunan bir mobil/kıyı kontrol merkezine de sahip olan ÇAKA DAY-KİDA'nın, bu özellik ile operasyonel verimliliği ve etkinliği artıyor.

Mevcut deniz harp teknolojileriyle karşılaştırıldığında ÇAKA DAY-KİDA benzersiz avantajlar sunuyor. Hız, gizlilik, dayanıklılık ve ateş gücü kombinasyonu, ÇAKA’yı mevcut ve gelecekteki deniz operasyonlarında önemli bir unsur haline getiriyor.

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ÇAKA’yı IDEF'23'te lanse etmekten heyecan duyuyoruz. Bu platform donanma teknolojisinde oyunun kurallarını değiştirecek nitelikte ve sahadaki etkisini göstermek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum