Yaralı halde bulunan kızıl akbaba Urfa’da tedavi altına alındı;

Yaralı halde bulunan kızıl akbaba Urfa’da tedavi altına alındı

Şanlıurfa’da doğada yaralı halde bulunan kızıl akbaba, Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedaviye alındı....

Şanlıurfa’da vatandaşlar tarafından doğada yaralı halde kızıl akbaba bulundu.

Büyük ve cüsseli olan yaralı hayvan için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğüne bilgi veren vatandaşlar, kızıl akbabayı kurum yetkililerine teslim etti.

Ekipler, kızıl akbabayı teslim alarak Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü.

Burada tedaviye alınan yaralı hayvan, iyileşme süreci tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

KIZIL AKBABA

Türkiye'nin 4 akbaba türünden birisi olan kızıl akbaba, kara akbabadan sonra en büyük akbaba türüdür. Kızıl bir gövdeye sahiptir. Kanatları ve kuyruğu siyahtır. Boynu ve başı, yün kumaşına benzeyen ince tüylerle kaplıdır. Genç bireylerde kanat altı daha açık, yakası daha koyu renklidir. Boyunlarının hareket kabiliyeti yüksektir. Görme ve işitme duyuları oldukça gelişmiştir. Burun boşlukları oldukça geniş bir yapıya sahiptir. Burun delikleri ise genellikle kıl ve türlerle kaplıdır. Gündüz yırtıcıları takımında olduğu için gagası çengel şeklindedir. Birinci ve ikinci parmağı uzun, tırnakları sivri ve kıvrıktır. Kızıl akbaba, diğer akbabalar gibi yerden havalanma konusunda çok yetenekli olmasalar da, havada süzülerek 64 km/sa hıza çıkabilir. Hatta bir leşe veya herhangi bir besine doğru ilerliyorsa, 164 km/sa hıza bile ulaşabilir.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum