HÜDA PAR: Yüzyılın felaketi için birlik olma zamanıdır;

HÜDA PAR: Yüzyılın felaketi için birlik olma zamanıdır

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "yüzyılın felaketi" olarak adlandırılan, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin etkilerini dile getirdi....

Her hafta cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise "yüzyılın felaketi" olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin etkilerini gündeme taşıdı.

Depremzedeler için güvenli bölgelerde kurulan çadırları ziyaret ederek sahada incelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, memleket olarak yüzyılın felaketi olan bir depremi yaşadık" diyerek felaketin büyüklüğüne dikkat çekti.

Deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Özalan, Şanlıurfa’nın Hazreti İbrahim’in misafirperverliğini gösterdiğini belirtti.

Özaslan, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu hafta memleket olarak yüzyılın felaketi olan bir depremi yaşadık. Bu depremde vefat eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelerine ise sabırlar diliyoruz. Halen enkaz altında bulunan kardeşlerimiz için de biran önce sağ salim kurtulmaları için Allah'a dua ediyoruz.

Peygamberler şehri olan Şanlıurfa, Hazreti İbrahim'in misafirperverliğini ve yardımseverliğini o kadar güzel yaşattı ki öyle anlar oldu hepimiz duygulandık. İlk zamandan itibaren köylerdeki kardeşlerimiz şehre yardıma koştular. Köylerden sayısızca telefonlar ve mesajlar geldi; ‘Başkanım ne olursunuz şehirdeki kardeşlerimiz gelsinler köylerimizde onları misafir edelim’ dediler. Birçok kardeşimizi alıp köylerine götürdüler. İnsanlar yardım derneklerine gelip yardım malzemesi getirdiler. Şahit olduğumuz bir anı paylaşmak istiyorum; Bazı aileler kendi evindeki çeyizlerinde daha açılmamış ve kullanılmamış olan yastık ve yorganları getirip teslim ettiler. Bu gerçekten bizleri duygulandırdı. Şanlıurfa halkı o kadar büyük bir vefakârlık ve fedakârlık gösterdiler ki, bir taraftan kendi yaralarını sararken öbür taraftan ise komşu illere yardıma koştu. Bu da gerçekten hepimizi duygulandırdı. Gün birlik günüdür. Gün merhamet günüdür. Gün birbirimize sahip çıkma günüdür. Lütfen, zaman eleştiri zamanı değildir. Zaman tartışma zamanı değildir. Varsa eleştirilerimiz ve tartışmalarımız onu bir sonraki zamana bırakalım" dedi.
Son olarak Özaslan, “Memleket olarak ayağa kalkıp, toparlanıp, sağlam düzgün bir zemine çıktıktan ve bütün bu yaralarımızı sarıp bu afet ve imtihandan kurtulduktan sonra belki o zaman eleştiriler ve tartışmalar yapılabilir. Gün birlik olma zamanıdır, birbirimize sahip çıkma zamanıdır. Hem maddi ve hem manevi olarak çok güçlü bir halkız. Ben eminim ki birbirimize sahip çıkıp bu afeti ve felaketi hep beraber çok hızlı atlatacağız inşallah. Birbirimize sahip çıkalım ve birbirimizi yalnız bırakmayalım” diyerek birlik ve beraberliğin altını çizdi.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum