Deprem bölgesinde enerji piyasasında lisans sahiplerinin bazı yükümlülükleri durduruldu;

Deprem bölgesinde enerji piyasasında lisans sahiplerinin bazı yükümlülükleri durduruldu

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla enerji piyasasında lisans sahiplerinin bazı yükümlülükleri OHAL sonuna kadar durduruldu veya ertelendi....

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan EPDK kararlarına göre, LNG ve CNG lisans sahiplerinin acil durum ve mücbir sebep hallerinde iletim ve dağıtım şirketlerinin taleplerini karşılama yükümlülüğüne ilişkin düzenleme yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik, petrol ve LPG piyasasında lisans sahiplerinin bazı yükümlülüklerini olağanüstü hal (OHAL) uygulaması sonuna kadar durdurdu veya ertelendi.

Düzenleme kapsamında, OHAL süresince depremin etkilediği Şanlıurfa dâhil 10 ilde faaliyet gösteren doğal gaz piyasası lisans sahiplerinin, dağıtım şirketinin talebi halinde yaşamsal açıdan kritik önemi haiz tesisler öncelikli olmak üzere LNG ve CNG hizmet alımları için ilgili mevzuatta düzenlenmemiş hususlar uygulanabilecek.

Petrol piyasasında dağıtıcı ve bayilik lisansı sahiplerinin akaryakıt ikmaline ilişkin sınırlar ve ilgili istasyonlarda EPDK kararıyla uygulamaya konulan yükümlülükler OHAL süresi sonuna kadar kaldırıldı ve ertelendi.

LPG piyasası lisans sahiplerinin dökme ve tüplü LPG faaliyetlerine ilişkin üretim ve dağıtıma yönelik sınırlama ve yükümlülükleri ile dökme LPG kullanıcılarına yönelik ilgili kanundaki öngörülen yükümlülükler OHAL süresi sonuna kadar ertelendi.

Dağıtıcı ve bayilik lisansı sahiplerinin akaryakıt ikmallerine ilişkin kısıtları da 6 Şubat'tan itibaren OHAL süresi sonuna kadar kaldırıldı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum