Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’nın deprem bilançosunu açıkladı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’nın deprem bilançosunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da depremzedeleri ziyaret edip, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkım ve can kaybına yol açtı. Şanlıurfa'da oturulamaz hale gelen 164 binada, 335 vatandaşımız maalesef şehadete yürüdü” ifadesini kullandı....

ŞANLIURFA -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  depremlerdeki son duruma ilişkin Şanlıurfa'da açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Şanlıurfa'da oturulamaz hale gelen 164 binada, 335 vatandaşımız maalesef şehadete yürüdü ”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada depremde yaşanan son durum hakkında da bilgiler verdi. Erdoğan, “Tüm Şanlıurfalı kardeşlerime geçmiş olsun diliyorum. Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkım ve can kaybına yol açtı. Yıkım etkisi Erzincan ve Marmara depremlerinden katbekat fazla.

Şanlıurfa'da perşembe itibarıyla arama kurtarma çalışmalarını tamamladık. Hasar tespiti kısa sürede sonuçlandırarak yeniden inşa ve ihya çalışmalarımıza başlayacağız. Ülkemizin dört bir yanındaki otellerimizde, yurtlarımızda yerler tahsis ettik. Hâlihazırda 460 bin vatandaşımız barınıyor. Geçici barınma merkezlerinde 1 milyon 100 bin kişi var. Ev sahibi ve kiracıların tamamını kapsayacak şekilde 5 bin lira ile 2 bin lira arasında değişen kira destek programı oluşturduk. Evleri yıkılan veya oturulamayacak hale gelen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları ve taşınmaları için hane başı 15'er bin lira ödemede bulunacağız.

Ben sizlerden bir yıl süre istiyorum. Bir yıl içinde bu inşaları yapacağız, ihyasını da gerçekleştireceğiz. OHAL, afet bölgesi ve mücbir sebep uygulaması ile bölgenin her türlü ihtiyacını karşılayacak mekanizmaları kurduk. MEB'e bağlı tüm okullardaki eğitime ara verme süresini 20 Şubat'a kadar uzattık. 10 ilimizdeki okullardaki tüm öğrenciler için ikinci dönem devam şartı aranmayacak. Ailelerine ulaşılamaya çocuklarımızın tedavisi ve koruma altına alınması çalışmalarını hassasiyetle yürütüyoruz.

Milletimizi kışkırtan kaos tüccarlarına karşı müsamahasız davranıyoruz. İnşallah bu imtihandan da alnımızın akıyla çıkacağız. Kayıplarımızın acısı yüreklerimizi yakıyor. Fatihalarla, tekbirlerle, salavatlarla, dualarla cenazelerimizi defnettikten sonra deprem bölgesinde hayatı yeniden kuracağız” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum