Urfa’da 'deprem fırsatçılığı'na karşı uyarı;

Urfa’da 'deprem fırsatçılığı'na karşı uyarı

Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, yüksek meblağda danışmanlık ücretiyle hasar tespiti yapanlara karşı uyarıda bulunarak, hasar tespit çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı teknik elemanlarca yapıldığını bildirdi....

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin yıkıma neden olduğu illerden Şanlıurfa’da tamamlanan arama kurtarma çalışmalarının ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinden hasar tespit çalışmalarıyla ilgili önemli bir uyarı geldi.

Valilik, deprem sonrası hasar tespit çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı teknik elemanlarınca ücretsiz yapıldığını duyurarak fırsatçılara karşı uyarıda bulundu.

Valilik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Fırsatçılar iş başında! Deprem sonrası hasar tespit çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı teknik elemanlarımızca yapılmaktadır. Para karşılığı bu işi yaptığını ifade eden kişi ve kurumlara kesinlikle itibar etmeyiniz."

Benzer bir uyarıyı Büyükşehir Belediyesi de yaptı.

Büyükşehir Belediyesinin uyarısında şu ifadeler yer aldı:

“Özellikle hasar tespiti yapma vaadiyle yüksek meblağda danışmanlık ücreti talep eden firmaların olduğu ihbarlarını almaktayız. Yaşanan depremler sonrası resmi raporlama çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde devam etmektedir. Alınan tek resmi rapor yine bakanlığımız nezdinde hazırlanan bu belge olarak kabul edilmektedir. Bu konuda tüm hemşehrilerimizin dikkatli olması, kurum yetkililerini beklemesi gerekmektedir”.

 

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum