Vali Ayhan’dan deprem sonrası hasar tespit çalışmalarıyla ilgili açıklama!;

Vali Ayhan’dan deprem sonrası hasar tespit çalışmalarıyla ilgili açıklama!

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, deprem sonrası kentte binalarda hasar tespit çalışmalarının 137 ekiple mesai mefhumu gözetmeksizin sürdüğünü söyledi....

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki deprem, Şanlıurfa’da da yıkıma neden oldu. Çok sayıda binanın yıkıldığı kentte binlerce binada da hasar oluştu.

 

Binalardaki hasarı tespit etmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin teknik elemanlarca çalışması sürüyor.

 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da kentteki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

 

Şanlıurfa’da 82 bin bağımsız bölümün incelendiğini kaydeden Ayhan, şunları söyledi:

 

"137 ekibimizle arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Tespit edilemeyen evler var vatandaşlarımızın evlerinde olmamasından dolayı, girilemediği için hasar tespiti yapılamıyor. Vatandaşlarımıza buradan sesleniyoruz, binasının başında beklerse ikinci bir iş olmamış olur. Resmi kurum sıfatı varmış gibi gidip vatandaştan ücret alarak deprem tetkiki yapıldığına veya ölçüm yapıldığına dair duyumlar alıyoruz. Bu konularda vatandaşlarım dikkatli olsunlar, fırsat vermesinler. Ekiplerimizin ölçüm şekli bellidir. Bu ücret karşılığında yapılmamaktadır".

 

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum