Vali Ayhan deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı;

Vali Ayhan deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, deprem sonrası kentte yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ayhan, kentte ağır hasarlı ve acil yıkılması gereken bina sayısının bin 122 olduğunu söyledi....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, deprem sonrası kentte yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Valilik toplantı salonunda konuşan Ayhan, kentte toplanma alan sayısının 493 olduğunu söyledi. 91 alanda da çadır kurulduğunu belirten Ayhan, şu anda 3 bin 186 çadır kurulduğunu kaydetti. Ayhan, “25 bine yakın vatandaşımız çadırlarda barındırıldı. Dağılan battaniye sayısı 75 bin 825. Cami, okul, taziye evleri gibi alternatif konaklama yerlerinin sayısı ise 851. Bu alanlarda konaklayanların sayısı da 144 bin 579. Psikolojik destek verilen kişi sayısı da 58 bin” dedi.

 

İlin bina stoku ile ilgili bilgiler de aktaran Vali Ayhan, “373 bin 493 bina stokumuz var. Bunların depremin anında hasar gören, kullanılamaz hale gelen bina sayısı 253, yıkılan binası 19. Bu tespitlerimiz devam ediyor. Ağır hasarlı, acil yıkılacak bina sayımız bin 122. Hasar tespiti yaptığımız bina sayısı 18 bin 333, bağımsız bölüm sayısı ise 124 bin 569. Şu an 200 ekip çalışıyor, bu işi 3-4 güne belirli bir noktaya getireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Vali Ayhan, Şanlıurfa’da depremde vefat eden kişi sayısının 340 olduğunu kaydetti. Ayhan, 8 bin 919 yaralının hastaneden taburcu edildiğini, serviste yatan hasta sayısının da 313 olduğunu kaydetti.

 

SÜRECEK...

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum