Urfa'da ilk defa görüldü;

Urfa'da ilk defa görüldü

Akçakale’de, nesli tükenmek üzere olan alageyik ilk defa görüldü. İlçe merkezinde dolaşan alageyik, ilçe halkını oldukça heyecanlandırdı....

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Tek Tek Dağları denilen bölgede yaşayan ceylanlara şahit olan bölge halkı, şimdide ilçe merkezinde nesli tükenmekte olan alageyiği görmesi büyük heyecan uyandırdı.

Akçakale Devlet Hastanesinin bahçesinde dolaşan alageyiği fark eden Yasin Ay adlı vatandaş, hemen cep telefonuna sarılarak alageyiği görüntüledi. Ay'ın sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğraf ve videolar kısa sürede büyük beğeni topladı.

Görüntüleri gören vatandaşlar, ilçe merkezinde alageyik görmenin tarihi bir olay olduğunu belirterek, yetkililere seslendi. 

Vatandaşlar, alageyiklerin neslinin korunması için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

ALAGEYİK HAKKINDA

Alageyik, Türkiye'nin en büyük yaban keçisidir. Boyu 1,2 metreye, ağırlığı ise 100 kilograma kadar ulaşabilir. Alageyiklerin kürkü koyu kahverengidir ve sırtlarında beyaz bir çizgi bulunur. Alageyiklerin ana yaşam alanı ormanlık araziler ve dağlardır.

Alageyik, nesli tükenmekte olan bir türdür. Habitat kaybı, avcılık ve kaçakçılık gibi nedenlerle alageyiklerin sayısı hızla azalmaktadır. Alageyiklerin korunması için uluslararası ve ulusal düzeyde çalışmalar yürütülmektedir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum