Akademisyen Aydilek'ten rektör çağrısı;

Akademisyen Aydilek'ten rektör çağrısı

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek, Şanlıurfa’da da yıkıma neden olan depremler sonrasında "Harran Üniversitesi'nin yeni rektörüne şuan ihtiyacımız var" dedi....

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremler Şanlıurfa dahil 10 ilde yıkıcı etkiye neden oldu.

 

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek, Harran Üniversitesinin artçı fay hatlarına uzak olması nedeniyle bu dönemde bölgenin eğitimde zaruri bir koordinatörü ve öncüsü haline geleceğine dikkati çekti. Aydilek, bu noktada üniversiteni “yeni rektörüne ihtiyacımız var” dedi.

 

Aydilek, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

 

"Harran Üniversitesinin Yeni Rektörüne şuan ihtiyacımız var!!! Deprem sonrası hızlı toparlanması ve artçı fay hatlarına uzak olması nedeniyle Şanlıurfa bu dönem Bölgenin eğitimde zaruri bir koordinatörü ve öncüsü haline gelecektir."

 

YENİ REKTÖR BİR TÜRLÜ ATANMADI

 

Harran Üniversitesinde rektör adaylık ilanı 7 Kasım 2022’de yayımlandı. Başvurular 18 Kasım 2022’de sona erdi.

Başvuruların sona ermesinin üzerinden 3 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen Harran Üniversitesinde Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in yerine bir türlü rektör ataması yapılmadı.

Rektörlük için çok sayıda isim başvuru yaparken, YÖK'ün yaklaşık 40 aday ile görüştüğü biliniyor. Üniversitenin rektörsüz bırakılmasında kentin siyasi isimlerinin tek bir isim üzerinde anlaşamamasının etkisi olduğu belirtiliyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum