Vali Şıldak: Müzik alanında Şanlıurfa'nın gücü tescillendi;

Vali Şıldak: Müzik alanında Şanlıurfa'nın gücü tescillendi

Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa'nın Unesco Uluslararası Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik temasıyla kabul edilmesini kutladı....

ŞANLIURFA- 2010 Yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Sıra Gecesi Geleneği ile alınan Şanlıurfa'nın bu kez Büyükşehir Belediyesinin başvurusu ile müzik alanında UNESCO Ulusal Listesi’nde yer alması sevinçle karşılanmaya devam ediyor.

Gelişmenin resmileşmesinin ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, Şanlıurfa'nın gerek tarihi gerekse kültürel mirası ile dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Sosyal medyadan yaptığı değerlendirmesinde Vali Şıldak, "Şanlıurfa Müziğimiz UNESCO Listesinde… 2010 Yılında Sıra Gecesi Geleneği ile UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine giren Şanlıurfa bu kez de “Müzik” alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edildi. İlimizin kültür zenginliğinin ve kadim şehir olarak müzik alanında da gücünün tescillendiği bu başarıda katkısı bulunan başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün kurumlarımızı kutluyorum. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Bu gelişme, kültür turizmi açısından güçlü bir çekim merkezi olan Şanlıurfa’nın müziğiyle de uluslararası bir marka olarak ön plana çıkması anlamına geliyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum