Harran Üniversitesi rektöründen önemli açıklama!;

Harran Üniversitesi rektöründen önemli açıklama!

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, KYK yurtlarının depremzedelere ayrıldığını belirtti ancak intörn tıp öğrencileri ile yüz yüze eğitime devam edileceğini duyurdu....

ŞANLIURFA- Deprem sonrası üniversitelerde uzaktan eğitime geçilirken Harran Üniversitesi bir grup öğrenci için yüz yüze eğitim kararı aldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan deprem felaketinin ardından, Türkiye'de eğitim ve öğretime ara verildi. Üniversite yurtlarının depremzedelere tahsis edilecek olması nedeniyle de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı da 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verdi. 

HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN İNTÖRN ÖĞRENCİLER İÇİN KARAR

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'ten konuya dair önemli bir açıklama geldi. Rektör Prof. Dr. Çelik yurtların depremzedeler için ayrıldığını duyurdu ve "An itibariyle Osmanbey’deki KYK yurtları depremzedelere ayrılmıştır. Bu kapsamda ağırlıklı olarak uzaktan eğitim ve çok sınırlı olarak da intörn tıp öğrencileri için yüz yüze eğitime devam edilecektir. Ülkemizin bulunduğu bu olağanüstü dönemde sizlerin anlayışınıza sığınıyoruz" dedi.

İNTÖRN DOKTORLUK/İNTÖRN ÖĞRENCİ NE DEMEK?

İntörn doktorluk dönemi tıp eğitiminde mezuniyet öncesi son dönem olup, öğrencilikten sonra meslek hayatına başlama sürecinde önemli bir geçiş dönemi. Hasta yönetiminden, meslektaş ve sağlık çalışanlarıyla ilişkilere kadar birçok becerinin kazanılması ve sürdürülebilir olması bu dönemde gerçekleşiyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum