Taşerona kadro gelecek mi?;

Taşerona kadro gelecek mi?

Şanlıurfa’da da yüzlercesi bulunana taşerepn işçisi için oldukça önemli gelişmeler yaşanıyor. En son yapılan açıklamalar, 4D’li taşeron işçilere yönelik iki önemli müjdeyi de içeriyor. Bu kapsamda, taşeron çalışanlara kadro verilmesi ve ayrıca 4.646 TL'lik bir ikramiye duyuruldu....

Torba yasa ile getirilen düzenleme ile birlikte, tahmini olarak  Şanlıurfa dahil Türkiye geneli  900 bin taşeron çalışanın kadroya alınması bekleniyor. Aralık ayı itibarıyla yapılan açıklamalar, taşeron işçilere kadro düzenlemesi yapılacağını ve aynı zamanda ikramiye ödemelerinin gerçekleştirileceğini gösteriyor. Kadro düzenlemesi ilk aşamada torba yasa kapsamında hayata geçirilecek. 900 bin taşeron işçisinin, önceki benzer uygulamalarda olduğu gibi kadroya alınmasıyla ilgili detaylar yakın zamanda netlik kazanacak.

4.646 TL'LİK İKRAMİYE

Aynı zamanda, taşeron işçileri, Aralık ayı itibarıyla ikinci taksit ikramiye ödemelerine kavuşacaklar. İlk taksit ödemeleri 23 Haziran’da yapılmıştı. Bu kapsamda, ikinci taksit ödemelerinin 18 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. İkramiye ödemeleri, asgari ücret baz alınarak hesaplanacak. 13 günlük ödemenin brüt tutarı 4.336 TL olarak belirlenmiş durumda. Net tutar ise 3.100 TL olacak. Fakat, brüt maaşları asgari ücrete göre daha yüksek olan taşeron işçileri, 4.646 TL'lik ikramiye ödemesinden faydalanabilecekler.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum