Küçük ölçekli balıkçılara destek ödemesi başvuruları başlıyor;

Küçük ölçekli balıkçılara destek ödemesi başvuruları başlıyor

Devlet küçük ölçekli balıkçılara destek ödemesi yapıyor. Destekleme başvuruları 8 Ocak’ta başlayacak. Gemilerin boylarına göre yapılacak destek ödemeleri kadınlara yüzde 25 daha fazla verilecek. Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, başvuru tarihiyle ilgili uyardı....

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi başvuruları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Müdürlüğün bilgilendirmesine göre, destekleme başvuruları 8 Ocak’ta başlayacak. Başvurular 16 Şubat’ta sona erecek.

Gerekli şartları sağlayan gemilere, boy uzunluğuna göre belirlenen miktarlarda gemi başına destekleme ödemesi yapılacak.

• 4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500 TL

• 5-7,99 metre arası gemilere 4 bin 250 TL

• 8-9,99 metre arası gemilere 5 bin 250 TL

• 10-11,99 metre arası deniz balıkçı gemileri ile 10 metre ve üstü boylardaki tüm iç su balıkçı gemilerine 6 bin TL ödenecek.

Balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlara yüzde 25 daha fazla ödeme yapılacak.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, başvuru tarihiyle ilgili uyarıda bulundu. Aksoy, “Balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlara, desteklemeye başvurduğu tarihte, sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlası ödenecektir. Belirtilen tarihten sonraki değişiklikler, destekleme başvuru hakkı doğurmayacaktır” ifadelerini kullandı.

BİHA


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum