“Harran Ekolü: El-Battani” belgeseli Urfa'da gösterimde;

“Harran Ekolü: El-Battani” belgeseli Urfa'da gösterimde

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi, Senarist ve Yönetmen Prof. Dr. Sedat Benek tarafından çekilen “Harran Ekolü: El-Battani” isimli uzun metrajlı belgesel, aldığı sayısız ödülün ardından bugün kendi evinde gösterimi yapıldı....

Bilim ve astronomi tarihine önemli katkılar sunan El Battani’nin hikâyesinden esinlenilerek, Türkiye'nin farklı yerlerinde çekilen “Harran Ekolü: El-Battani” isimli uzun metrajlı belgesel, bugün kendi evi olan Harran Üniversitesinde gösterime girdi.

2019 yılında Harran Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi, Senarist ve Yönetmen Prof. Dr. Sedat Benek tarafından çekimlerine başlanan film 2022 yılının ocak ayında tamamlanıp gösterimlerine başladı.

Film, katıldığı festivallerde 13 ödül alırken 8 festivalde finalist, 3 festivalde yarı finalist, 21 festivalde ise seçki filmi olarak seçildi.

Sayısız ödül alan Harran Ekolü El Battani Belgeseli, bugün ilk kez kendi evinde,  Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Küçük Anfi Salonu’nda saat 14.30’da gösterimi yapıldı.

9 akademisyen, Harran Üniversitesi Rektörlüğü, GAP İdaresi, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi, gibi kurum ve kuruluşların katkılarıyla hazırlanan film, 15-19 Aralık tarihleri arasında ise, Yunanistan’nın Atina kentinde düzenlenmekte olan Uluslararası Tarih, Sanat ve Bilim Belgesel Film Festivali kapsamında gösterimi yapılacaktır.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum