Harran Üniversitesi öğrencilerinden otogarda kısa film;

Harran Üniversitesi öğrencilerinden otogarda kısa film

Harran Üniversitesi RTS Bölümü öğrencileri, bitirme projesi kapsamında çektikleri kısa film ile Şanlıurfa'nın yöresel ürünlerini tanıttı. Otogarda çekilen filmde Urfalıların vazgeçilmez lezzeti isot, salça ve biber reçeli gibi ürünler konu edindi....

Harran Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri bitirme projesi kapsamında Şanlıurfa otogarında kısa film çekimi yaptılar.

Şanlıurfa’nın meşhur yöresel lezzetlerinden isot, salça ve kurutmalıkları tanıtıldığı Filmde, Şanlıurfalı bir gencin, şehirlerarası otobüs terminalinde karşılaştığı yabancı bir turiste yöresel ürünleri tanıtması anlatılıyor.


“ŞANLIURFA İÇİN CİDDİ BİR KATKIDIR”

Filmin çekiminde öğrencileri yalnız bırakmayan ve filmde başrol olarak yer alan Şanlıurfalı Eğitimci, Yazar Muharrem Çelik, böyle bir filmde oynamanın mutluluk verici olduğunu belirterek;
“Harran Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nün kıymetli öğrencileri, bir mezuniyet filmi hazırladılar. Bu filmde de Urfa’nın lezzeti olan isotu fırsat bularak tanıtımına bir katkıda bulundular. Ben bir Urfalı olarak bu gençlerimize, öğretmenimize ekibe çok teşekkür ediyorum. Urfa için ciddi bir katkıdır. Ciddi bir emektir. Tüm gençlerimizin bu şekilde yüreklendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarılı bir film olmasını diliyorum. Meraktan bekliyorum.” Dedi.


URFA’NIN YÖRESEL LEZZETLERi TANITILIYOR

Filmin yönetmenliğini üstlenen Öğrenci Fatma Özkan, yerel ürünlere özellikle yer verdiklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bitirme projesi kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz bu reklam çekimini sayın değerli hocamızla birlikte, bugün otogarda çekmiş olduk. Filmde Şanlıurfa'nın ürünleri olan biber, salça, ve kurutmalıları kullandık. Özellikle de yerelden vurgulama yapmak istedik”.

 

BAŞROL İSOT

Ekipte yer alan Busegül Alpak ise çekim esnasında yerel ürünlerin göz önünde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı. “Biz bitirme projesi olarak yerel lezzetleri tanıtan bir kısa film çalışması yaptık. Yerel ürünümüz de isottu. Sınıf arkadaşlarımızla otogarda bu kısa filmin çekimini gerçekleştirdik. Burada da çok göz önünde oldu. Dikkat çekti. Biz yaptığımız projeden memnun kaldık, inşallah güzel bir şey ortaya çıkar”.

 

İSOT DENİLİNCE ŞANLIURFA’DA AKAN SULAR DURUR

Ekipte yer alan diğer bir öğrenci Emine Yavuz ise, isot denince Urfa’da akan suların durduğunu kaydederek, “Televizyon sinema bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bitirme projesi kapsamında biz Urfa’yı tanıtan isotu konu edindik. İsot denince Urfa’da bildiğiniz üzere akan sular duruyor. Biz de onu çekmek istedik. O kadar çok dikkat çekti ki, burada tadım testine gelenler oldu. Hani çok güzel bir şey çıkardığımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum