Erol Günbay; Haltanlı aşireti için miladi bir gün yaşıyoruz;

Erol Günbay; Haltanlı aşireti için miladi bir gün yaşıyoruz

ŞANLIURFA’da, 103 aile, Haltanlı Aşireti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği çatısı altında toplandı. Burada toplanan kalabalığa seslenen Dünya Haltanlı Ezidi Lideri Mir Mehmer Fırat Doğan, “180 yıldır dünyanın dört bir yanına dağılan Ezid,, Müslaman ailelerimiz tek çatı altında toplanmasının mutluluğunu yaşıyoruz”dedi....

ŞANLIURFA’da, 103 aile, Haltanlı Aşireti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği çatısı altında toplandı. Burada toplanan kalabalığa seslenen Dünya Haltanlı Ezidi Lideri Mir Mehmer Fırat Doğan, “180 yıldır dünyanın dört bir yanına dağılan Ezid,, Müslaman ailelerimiz tek çatı altında toplanmasının mutluluğunu yaşıyoruz”dedi.

Haltanlı Aşireti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Dernek Başkanlığına seçilen Erol Günbay salonu dolduran aşiret mensuplarına teşekkür ederek, “Bugün bizim için ve Haltanlı aşireti için miladi bir gündür.”
Şanlıurfa, çevre illerde ve Avrupa ülkelerinde yaşayan 103 farklı soyadındaki aile, Haltanlı Aşireti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği altında toplandı. Uzun yıllar birbirinden ayrı olan ve aynı aşirette mensup olan taraflar, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans salonunda birbirleriyle hasret giderdikten sonra kurulan Haltanlı Aşireti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneğinin seçimine katıldı. Tek liste halinde Erol Günbay’ın aday gösterildiği başkanlık oy çoğunluğuyla Günbay başkan olarak seçildi.  Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı proğramda bir konuşma yapan Dünya Haltanlı Ezidi Lideri Mir Mehmer Fırat Doğan, 103 ailenin Haltanlı aşireti çatısnıda toplanmasının memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:
“Ezidisi, Müslümanı, bir arada olabilmenin onurunu ve şerefini yaşıyoruz. 180 yıldır Haltanlı Mir’in yerine geçmek isteyenler, topraklarına el koymak isteyenler, yüzünden yara alan halkımız yeniden toplanmak için biraraya geldi. Ezidi, Müslüman kargaşasıyla halkımızın yüce tarihini değiştirmeye çalışanların bu çabaları boşa çıkmıştır. Bugün buradaki birliğimiz bunun bir örneğidir. 180 yıldır dünyada dört bir yana dağılan halkımız Haltanlı Mir’i altında birleşmeye devam ediyor. Kadim Mezopatamya tarihinde dağmasını vurmuş ve binlerce yıldır Ezidi atası ve korucusu olan dedelerimizin bize miras bıraktığı Haltanlı Sancağı tekrar ayağa kalktı. Haltanlı ve Mirlik develtimiz tarafından tekrar tanılmasını sağladık. Tüm dünyadaki Ezidi-Müslüman 3 milyon  Haltanlının toplama merkezi olarak yeniden kurulduk. Yıkılan Haltanlı 180 yıl sonra tekrar oluşturduk. Şanlıurfa’daki Mir Temsilcimiz Erol Günbay’a başarılar diliyorum”dedi.
Haltanlı Aşireti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Dernek Başkanlığına seçilen Erol Günbay salonu dolduran aşiret mensuplarına teşekkür ederek, “Bugün bizim için ve Haltanlı aşireti için miladi bir gündür. Bayram havasında 103 ailemiz bu derneğimiz çatısı altında yer aldı. Biz her alanda aşiret mensuplarımızın gelişmi, sosyo kültür ve birliğini korumak için elimiz taşın altına koyduk.”dedi.

 

Müzik dinletisi ve yemek ikramının yapıldığı toplantı renkli görüntülerle son buldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum