Urfa'da DEVA Partisi'nden önemli iddia: Hasar tespiti yapanlara baskı var!;

Urfa'da DEVA Partisi'nden önemli iddia: Hasar tespiti yapanlara baskı var!

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz kentte hasar tespiti yapan personele baskı uygulandığına dair şikayetler aldıklarını ileri sürerek "İnsan yaşamının hiç bir maddi değerle kıyaslanmayacak kadar kıymetli olduğunu haykırmak istiyoruz" dedi. Başkan Tüysüz, raporların anlık herkesin görebileceği bir veri tabanına işlenmesi önerisinde bulundu....

ŞANLIURFA- Deprem illerinden biri olan Şanlıurfa'da Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) cephesinden hasar tespit çalışmalarına dair hayati önem taşıyan bir iddia gündeme geldi.

BAŞKAN TÜYSÜZ: AĞIR HASARLI BİNALAR AZ HASARLI GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Partinin Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz "Bu konuda kesinlikle haklı çıkmak istemiyoruz" diyerek hasar tespit çalışmalarında personele baskı uygulandığını ileri sürdü. Verilerin anlık olarak herkes tarafından görülebilecek bir veri tabanına kaydedilmesi önerisinde de bulunan Başkan Tüysüz "Ağır hasarlı olarak kayda geçmesi gereken binaların az hasarlı gösterilmeye çalışıldığı, tespiti yapan personele siyasi baskı da uygulanarak ağır hasarlı binaların hasarsız veya az hasarlı olarak gösterilmeye çalışıldığına dair duyum ve şikayetler tarafımıza iletilmektedir. Ağır hasarlı olarak sisteme girilen bilginin sonradan hatır gönül ilişkisi ile değiştirilebileceği bu verilerin anlık olarak herkesin görebileceği şekilde hem güvenli bir veri tabanına işlenmesi hem de anında ilanının bu tehlikeyi bertaraf edebileceğini düşünüyoruz" dedi.

"PARA İLE YAŞAM ARASINDAKİ TERCİH İNSANLIK DIŞIDIR"

Farklı bir endişeye de dikkat çeken Başkan Tüysüz "Özellikle taşıyıcı kolon ve kirişlerde ciddi zarar görenlerin basit onarım ve rötuşlarla kapatılmasının sonuçlarının çok ağır sonuçlara, yeniden yeni yaşamların sonlanmasına ve büyük veballere sebebiyet vereceğinin bilinmesi gerekir. Kendimiz ikamet etmeyecek olsak dahi başka ocakları 3-5 kuruş kira için söndürme hakkımızın olmadığını, para ile yaşam arasında bir tercihi düşünmenin dahi insanlık dışı olduğunu, başkasının dahi olsa insan yaşamının hiç bir maddi değerle kıyaslanmayacak kadar kıymetli olduğunu haykırmak istiyoruz. Bu konuda kesinlikle haklı çıkmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum