Çiftçiye mazot ve gübre desteği nakit ödenecek;

Çiftçiye mazot ve gübre desteği nakit ödenecek

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, mazot ve gübre desteğinin depremde etkilenen 11 ilde nakit ödeneceğini açıkladı. Kirişci, 2,8 milyar liralık ödemenin bu ayın sonuna kadar yapılacağını duyurdu....

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Mazot ve gübre desteğini 2022 yılı için ayni olarak vermeyi kararlaştırmıştık fakat yaşanılan hadiseden dolayı 11 ilimiz için bunu nakdiye çevirdik. 2,8 milyar liralık ödemeyi de bu ayın sonuna kadar yapacağız." dedi.

Kirişci, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin diğer depremlerle mukayese edilmesinin bu depremin hafife alınması anlamına geleceğini söyledi.

Bu depremin içinde bulunulan asırda dünyada eşi görülmemiş bir deprem olduğuna işaret eden Kirişci, "Depremden 11 ilimiz etkilendi. 103 bin kilometrekarelik bir alandan söz ediyoruz. Türkiye nüfusunun yüzde 17'sine tekabül eden 13,5 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Türkiye üretimine katkıdan bulunan ve ihracat yapan bir coğrafyadan söz ediyoruz." diye konuştu.

Kirişci, üretimin aksamaması, üretimle ilgili zincirde herhangi bir kırılma olmaması için, vatandaşların üretim faaliyetlerini sürdürebilmesi için Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları olduğunu anımsattı.

Bakan Kirişci, "Özellikle mazot ve gübre desteğini 2022 yılı için ayni olarak vermeyi kararlaştırmıştık fakat yaşanılan hadiseden dolayı 11 ilimiz için bunu nakdiye çevirdik. 2,8 milyar liralık ödemeyi de bu ayın sonuna kadar yapacağız. Cumhurbaşkanımızın kamuoyu ile paylaştığı diğer hususta. Çiftçi Kayıt Sistemlerimiz var. Burada ürün güncellemesi yapılıyor. Bunun şubat ayı sonunda kadar süresi vardı. Bunu da 3 aylık OHAL'in bitimi olan 8 Mayıs'a kadar uzattık." dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum