ADD Genel Başkanı Bozkurt deprem bölgesi Urfa'da;

ADD Genel Başkanı Bozkurt deprem bölgesi Urfa'da

ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, deprem bölgesi ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa’ya geldi. Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ve her zaman depremlerin olacağını belirten Bozkurt, “Ama bu deprem gösterdi ki biz maalesef devletimizi yönetenlerin ihmal ve yanlışları sonucunda bu depremin yarattığı tahribata hazırlıklı olmadığımızı gördük” ifadelerini kullandı....

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, deprem bölgelerini ziyaretleri çerçevesinde Şanlıurfa’ya geldi.

Hüsnü Bozkurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Şanlıurfa Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

BOZKURT: YAPILAR DEPREM YÖNETMENLİĞİNE UYGUN YAPILMAMIŞ

Bozkurt, Türkiye’nin deprem kuşağı ülkesi olduğunu hatırlatarak, “Herkesin de bununla yaşamayı öğrenmesi lazım. Ama bu deprem gösterdi ki biz maalesef devletimizi yönetenlerin ihmal ve yanlışları sonucunda bu depremin yarattığı tahribata hazırlıklı olmadığımızı gördük. Üzüntüyle söylemek gerekir ki yapılar deprem yönetmenliğine uygun yapılmamış. Sık tekrarlanan imar aflarıyla maalesef çürük çarık binalar güya affedilip ruhsatlandırılarak vatandaşlarımıza mezar olmuş” dedi.

Depremden sonra etkin bir biçimde arama kurtarma faaliyetlerinin gerçeklemediğini de vurgulayan Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kızılay düzenli bir çalışma faaliyeti yapamadı. Bütün bunları alt alta yazdığımız zaman ortaya çıkan şey şu devletler akıl ve bilimle yönetilmek zorundadır. Akla ve bilme sırtını dönenler her kim olursa olsun bunu siyasi bir parti veya görüş olarak söylemiyorum hangi düşünceden olursa olsun kaybedenlerdir. Devleti yönetenler, devleti namusla, akılla, bilimle, liyakat ve ahlakla yönetmeyi öne almazlarsa her zaman bu tür sorunlar oluyor”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum