Şanlıurfa’daki arkeolojik alan Macaristan’da tanıtıldı;

Şanlıurfa’daki arkeolojik alan Macaristan’da tanıtıldı

Geçen ekim ayında ortaya çıkarılan son bulgularla küresel arkeoloji çevrelerini harekete geçiren Karahantepe neolitik alanı bu kez Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de tanıtıldı....

Türk-Macar Dostluk Antlaşması'nın 100. yıl dönümü nedeniyle 2024 yılı Türkiye ve Macaristan'da ortak kültür yılı olarak ilan edilmişti.

2024 Macar-Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de arkeoloji konferansı düzenlendi.

Macaristan Ulusal Müzesi’ndeki konferansta Ekim 2023’te ortaya çıkarılan son bulgularla küresel arkeoloji çevrelerini harekete geçiren Karahantepe neolitik alanı tanıtıldı.

Dünyanın en eski neolitik yerleşim yerlerinden biri olan Karahantepe’nin arkeolojik buluntularıyla dikkat çektiği belirtilen konferansta, Karahantepe’nin Şanghay Arkeoloji Forumu'nda 2023 yılının en önemli dokuz arkeolojik keşfinden biri olarak kabul edildiği kaydedildi.

Konferansa, Karahantepe’deki kazılara başkanlık eden İstanbul Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul da katıldı.

Konferansın ardından aynı mekanda Taş Tepeler ile Göbeklitepe buluntularının görsellerinin yer aldığı dijital bir sergi düzenlendi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum