Şanlıurfa'da büyük deprem yalanı! Valilik'ten açıklama;

Şanlıurfa'da büyük deprem yalanı! Valilik'ten açıklama

Maraş depreminden olumsuz etkilenen ve can kayıplarıyla unutulmaz acılar yaşanan Şanlıurfa'da dezenformasyon devam ediyor. Kulaktan kulağa yayılan belli saatler arasında deprem yaşanacak iddiası endişe yaşatırken, Valilik doğru bilgi için resmi kaynakları işaret etti....

ŞANLIURFA- Kahramanmaraş merkezli çifte depremde etkilenen Şanlıurfa'da asılsız bilgiler vatandaşların hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Maraş merkezli depremde 19 binası yıkılan, çok sayıda evde de ağır hasar oluşan Şanlıurfa'da can kayıpları da yaşandı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan kentte ve diğer afet bölgesi illerinde toplam 340 Şanlıurfalı hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Acı ve unutulmaz anların yaşandığı kentte deprem sonrası "Bir deprem daha olur mu?" endişesi yaşanırken dezenformasyonlar da gündeme gelmeye başladı. Vatandaşlar kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgiler ile endişeye kapılırken o yanıltıcı bilgilerden biri de bugün gündem oldu. Belli bir saat dilimi belirtip o saatlerde deprem olacağı iddiası yayıldı. 

VALİLİK: RESMİ KAYNAKLARI TAKİP EDİN

Şanlıurfa Valiliği iddia ve benzer paylaşımlar üzerine hemen açıklama yaptı ve "Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir" dedi.

DOĞRU BİLGİ İÇİN DOĞRU ADRES KURUMLARDIR

Bir depremin saatinin önceden tahmin edilmesi günümüz teknolojik imkanlarıyla mümkün değildir.

Vatandaşların panik ve endişeye kapılmamaları için ilgili kurumlar dışında söylenen hiçbir bilgiye itibar etmemeleri ve doğru bilgi için Şanlıurfa Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumları takip etmeleri gerekiyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum