Kentteki depremzedeler için ihtiyaç malzemelerini üretiyorlar

Kovid-19’un en ihtiyaç duyulan dönemlerinde maske ve dezenfektan gibi hijyen malzemeleri üreten Şanlıurfa’daki meslek liseleri, şimdi de depremzedeler için devreye girdi. Kentteki meslek liseliler, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan ekmek, maske, hijyen malzemesi ve çadırların üretimine katkı sundu.

Şanlıurfa’nın ‘fabrika gibi’ üretim yapan meslek liseleri, depremlerin ardından harekete geçerek yaraların sarılmasına katkı sağladı. 

Depremde evleri yıkılan ve soğuk havada çadırda yaşamak zorunda kalan depremzedeler için Eyyübiye Mahmut İkbal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eyyübiye Prof. Dr. Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hilvan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akçakale Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaköprü Evliya Çelebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karaköprü İsmail Nazif Bayraktar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri yine takdire şayan bir seferberlik başlattı.

Kolları sıvayan gönüllü öğretmen ve öğrenciler, okullarındaki atölyelerde birçok üretim gerçekleştirdi. Meslek liseliler deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan ekmek, maske, hijyen malzemesi ve çadırların üretimine katkı sundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremzedeler için meslek liselerindeki öğrencilerin yürüttükleri faaliyetleri şöyle açıkladı:

“Maske ve dezenfektan üretimi, çadır üretimi, uygulama oteli, pansiyonlu okullarda ve okul binalarında depremzedelere konaklama/barınma ve yemek ikramı, okullarda deprem bölgelerine gönderilmek üzere ihtiyaç malzemelerini içeren yardım kolileri, kuaförlük hizmeti, çocuklarımıza yönelik oyuncak tasarlama ve dağıtımı, çocuk oyunları gibi etkinlikler.”

Şanlıurfa’daki depremzedeler için üretim gerçekleştiren meslek liseleri şöyle:

Eyyübiye Mahmut İkbal Büyükkırcalı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), 3 bin 108 litre dezenfektan üretti.

Karaköprü GAP MTAL, 288 bin 750 maske üretti.

Siverek Ahmet Koyuncu MTAL, 30 çadır üretip Adıyaman’a gönderdi.

Eyyübiye Prof. Dr. Fuat Sezgin MTAL, 359 bin 260 ekmek üretti.

Hilvan Ahi Evran MTAL, 124 bin 300 ekmek üretti.

Akçakale MTAL tarafından üretilen oyuncaklar depremden etkilenen çocuklara dağıtıldı.

Deprem süresince tüm eğitim kurumlarında 1 milyon 726 bin 372 kişiye yemek dağıtıldı.

Deprem süresince eğitim kurumlarında konaklayan kişi sayısı ise 285 bin 660 oldu.

FADİME KILDI – ÖZEL HABER / BİHA