Gebe Okulu'nda anne adaylarına ücretsiz eğitim

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Gebe Okulu, anne adaylarına yönelik eğitimler sunmaya devam ediyor. Her ay ortalama 50 anne adayı için düzenlenen grup eğitimleri, beş oturumdan oluşuyor ve üç hafta boyunca düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Eğitimlerin amacı, gebelik süreci ve doğum sonrasında anne adaylarını bilinçlendirmek, fiziksel ve psikolojik hazırlıklarını güçlendirmek.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu, anne adaylarına gebelik, lohusalık, doğum ağrısı, yeni doğan bakımı, gibi çeşitli konularda eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu sorumlusu Betül İnci, okulda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı, psikolog, diyetisyen, gebe pilates eğitmeni, fizyoterapist, eğitim hemşiresi ve eğitim ebeleri, olmak üzere kendi alanında uzman simlerin anne adaylarına destek sunduğunu belirtti.

Gebe Okulu'na katılan anne adaylarından Aslı Akoğlu, şu an ikinci gebeliğinde 20 haftalık hamile olduğunu söyleyerek bir önceki doğumunda da eğitime katıldığını ifade etti.

Akoğlu, “İkinci gebeliğimde buraya katılmamın en büyük nedeni, doğum sürecimin kolaylaşması. Yaptığımız egzersizler ve edindiğimiz bilgilerle bu süreçte iyi bir yol izlediğimi düşünüyorum. Bu nedenle Gebe Okulu’nu tercih ettim. Allah kısmet ederse, ikinci doğumumu da bu hastanede gerçekleştireceğim. Gebe Okulu’nun bana birçok şey kattığını düşünüyorum. Doğum sürecinden emzirme dönemine kadar her aşamada büyük destek aldım. Çok memnunum ve bu yüzden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gebe Okulu’na emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ANNE VE BABA SEANSLARI

Gebe Okulu'nda anne adaylarının yanı sıra baba adaylarına yönelik seanslar da düzenleniyor. Bu seanslar, ailelerin birlikte doğuma hazırlık sürecine katılmalarını teşvik edilmesini amaçlıyor. Eğitimler tamamen ücretsiz olup, tüm anne ve baba adaylarının katılımına açık oluyor.

Üç oturumu tamamlayan anne adaylarına, eğitim sertifikaları veriliyor.  Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin katkılarıyla hazırlanan doğuma hazırlık çantaları anne adaylarına hediye edilerek doğumhane gezisi ile birlikte anne adaylarının doğum sürecine hazırlanılıyor.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebelik Okulu eğitimi şu şekilde:

1. Oturumda: Gebelik ve lohusalık döneminde yaşanabilecek psikolojik değişiklikler, beslenme önerileri, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ile nefes ve gevşeme egzersizleri yer almaktadır.

2. Oturumda: Doğum ağrısıyla başa çıkma yöntemleri, normal doğum pozisyonları, doğum süreci (normal ve sezaryen doğum) hakkında bilgilendirme yapılmakta ve nefes egzersizleri uygulanmaktadır.

3. Oturumda: Yeni doğan bakımı, beslenmesi ve anne sütü, yeni doğanlarda görülen problemler ve aile planlaması üzerine eğitimler sunulmaktadır.