Şanlıurfa’da DEAŞ’a finansman sağlayan 10 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da DEAŞ’a finansman sağlayan 10 kişi tutuklandı, 6 kişi serbest

ŞANLIURFA’da polisin terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlediği operasyonda, örgüte finans sağladıkları belirlenen 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, DEAŞ’ın finans kaynaklarının deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında örgüt üyelerinin de bulunduğu 16 şüphelinin, daha önce haklarında adli işlem yapılan ve mal varlıkları dondurulan DEAŞ mensuplarına “infak”, “bağış” ve “yardım” adı altında para transferi yaptıkları tespit edildi.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile örgütsel dokümana incelenmek üzere el konuldu.Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.